University of Twente Student Theses

Login

Website en internetbehandeling www.gokkendebaas.nl : hoe kunnen risico- en probleemgokkers worden bereikt en welke factoren beïnvloeden de intentie tot behandeling?

Meijer, L.J.M. (2009) Website en internetbehandeling www.gokkendebaas.nl : hoe kunnen risico- en probleemgokkers worden bereikt en welke factoren beïnvloeden de intentie tot behandeling?

[img] PDF
2MB
Abstract:Nederland telt een aanzienlijk aantal risico- en probleemgokkers, maar slechts een klein percentage van deze gokkers zoekt hulp voor hun problemen. Risicogokkers gokken regelmatig en kunnen zich ontwikkelen tot probleemgokkers. Probleemgokkers spelen veel, verliezen veel geld en hebben een negatieve invloed op hun leven en de mensen in hun omgeving. Hierdoor komen zij in financiële, maatschappelijke en psychische problemen. Behalve risico- en probleemgokkers zijn er ook recreatieve gokkers die af en toe gokken. Als gevolg van schaamte en angst voor falen doen veel problematische gokkers er alles aan om hun problemen verborgen te houden. Hierdoor is het met name voor de professionele hulpverlening moeilijk om deze individuen te bereiken. Om de drempel tot de hulpverlening te verlagen, is het bij Tactus Verslavingszorg mogelijk om via de website www.gokkendebaas.nl (GdB) een online behandeling te volgen om het gokgedrag onder controle te krijgen en te houden. De potentiële cliënten zijn echter moeilijk te bereiken en dit belemmert het verkrijgen van de gewenste informatie over de doelgroep, zoals de benaderwijze. Om beter aan te kunnen sluiten op de behoeften van de doelgroep is het voor Tactus Verslavingszorg van belang om te weten welke factoren van invloed zijn op de aanmelding voor een online behandeling
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Tactus Verslavingszorg
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59565
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page