University of Twente Student Theses

Login

Emotie is een keuze?! : onderzoek naar verschillen in emotiebeoordeling en emotieherkenning tussen autochtone en Surinamers/Antillianen in Amsterdam Zuidoost

Scheerens, J. (2008) Emotie is een keuze?! : onderzoek naar verschillen in emotiebeoordeling en emotieherkenning tussen autochtone en Surinamers/Antillianen in Amsterdam Zuidoost.

[img] PDF
4MB
Abstract:In het stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuidoost in de gemeente Amsterdam zijn 125 vragenlijsten uitgedeeld aan respondenten met een Nederlandse of een Surinaamse/Antilliaanse etnische achtergrond. Op basis van de antwoorden uit deze vragenlijsten is nagegaan of er een verband bestaat tussen cultuur, etnische achtergrond en het beoordelen en herkennen van emoties. Met deze uitkomsten kan de stadsdeelorganisatie nagaan of in toekomstige communicatie-uitingen speciale aandacht moet worden besteed aan het gebruik van beelden bij boodschappen aan verschillende etnische groepen. Vooral in Amsterdam Zuidoost kan dit tot meer boodschapeffectiviteit leiden, aangezien er meer dan 120 verschillende etniciteiten in dit stadsdeel wonen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Gemeente Amsterdam
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies BSc (56615)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59567
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page