University of Twente Student Theses

Login

MRSA-net : een publieke website : kwalitatief onderzoek naar het inrichten en evalueren van het publieke gedeelte van MRSA-net.nl

Klingeren, J. van (2009) MRSA-net : een publieke website : kwalitatief onderzoek naar het inrichten en evalueren van het publieke gedeelte van MRSA-net.nl.

[img] PDF
2MB
Abstract:Methicilline Resistente Staphylococcus aureus (MRSA) staat ook wel bekend als de ziekenhuisbacterie. Voor gezonde personen heeft MRSA-dragerschap vrijwel geen gevolgen maar bij de aanwezigheid van risicofactoren zoals een verzwakte weerstand, wonden, katheters en infusen, kan de aanwezigheid van MRSA leiden tot ernstige infecties. Uit eerder onderzoek bleek dat het MRSA-dragerschap een zeer stressvolle ervaring kan zijn en dat MRSA-dragers hierdoor zowel emotionele als informatiebehoeften ervaren. Het ontbreekt echter aan een allesomvattende bron die in deze behoeften kan voorzien. Om hierin te voorzien is er in het kader van het Euregio-project MRSA-net Twente/Münsterland een website ontwikkeld waar zowel praktische als medische vragen omtrent MRSA beantwoord worden, gebaseerd op de landelijke MRSA-richtlijnen. Deze website is bedoeld voor zowel zorgpersoneel als MRSA-dragers (inclusief het algemene publiek) en is zowel in het Nederlands als het Duits opgezet. Deze website moet echter aansluiten bij de wensen en behoefte van de gebruikers, voor optimaal gebruikersgemak. De hoofdvraag van dit onderzoek, waarin wordt ingezoomd om het inrichten en evalueren van het publieke gedeelte van de MRSA-net website, luidt derhalve: Hoe dient het Nederlandse, publieke gedeelte van de MRSA-net website ingericht te worden, hoe zoeken gebruikers vervolgens informatie op deze website en hoe beoordelen zij deze website?
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59584
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page