University of Twente Student Theses

Login

Gooi dit onderzoek niet in een la! : een kwalitatief onderzoek naar de toepassing van publieksonderzoeken in beleid en communicatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

Schippers, S. (2009) Gooi dit onderzoek niet in een la! : een kwalitatief onderzoek naar de toepassing van publieksonderzoeken in beleid en communicatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit onderzoek gaat over publieksonderzoek. Dit is een communicatieonderzoek uitgevoerd door de overheid, gericht op de bevolking. Publieksonderzoeken fungeren als een communicatie-instrument om meer inzicht te verkrijgen in de beleving en opinie van de doelgroep. Publieksonderzoeken worden regelmatig uitgevoerd bij de overheid. Het blijkt echter niet zo makkelijk om de resultaten van publieksonderzoeken toe te passen in beleid en communicatie. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken voert sinds enige tijd structureel publieksonderzoeken uit en is geïnteresseerd in het verbeteren van de toepassing van de resultaten uit publieksonderzoeken in beleid en communicatie. Om te onderzoeken hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken de resultaten van publieksonderzoeken effectiever kan toepassen op overheidsbeleid en de communicatiestrategie is er gebruik gemaakt van twee deelonderzoeken. Voor een deelonderzoek is gebruik gemaakt van archiefonderzoek naar bestaande publieksonderzoeken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het tweede deelonderzoek bevat interviews die zijn afgenomen onder mensen die betrokken zijn bij publieksonderzoeken van het ministerie van Buitenlandse Zaken of van de overheid.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59591
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page