University of Twente Student Theses

Login

HRD praktijken bij Koninklijke Talens: Onderzoek naar de samenhang tussen leeractiviteiten, ontwikkelbeleid en organisatiebetrokkenheid

Klomp, W.B. (2010) HRD praktijken bij Koninklijke Talens: Onderzoek naar de samenhang tussen leeractiviteiten, ontwikkelbeleid en organisatiebetrokkenheid.

[img] PDF
534kB
Abstract:In hoeverre hebben organisaties een ontwikkelbeleid ingericht op het behoud van (oudere) werknemers? Vanuit een managementperspectief wordt onderzocht in welke mate er een formeel ontwikkelbeleid binnen de organisatie aanwezig is en wat de drijfveren voor het ontwikkelen van medewerkers zijn. Dit wordt aangevuld met onderzoek vanuit een werknemersperspectief waarin hun deelname aan verschillende vormen van (in)formele training wordt gemeten. HRD praktijken kunnen worden toegepast om personeel langer te binden aan de organisatie. Uit onderzoekspublicaties kan worden afgeleid dat momenteel vooral jongere werknemers aan HRD praktijken deelnemen. Ouderen worden daarin amper betrokken. In het onderzoek wordt daarom ook nagegaan of verschillende leeftijdsgroepen werknemers in gelijke mate aan ontwikkelmogelijkheden deelnemen en wat hiervan de gevolgen zijn voor hun organisatiebetrokkenheid. Meer betrokken werknemers zijn namelijk minder geneigd de organisatie voortijdig te verlaten. Op basis van de resultaten wordt een advies gepresenteerd over het ontwikkelbeleid en de maatregelen die genomen kunnen worden om met name oudere werknemers voor de organisatie te behouden.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Koninklijke Talens
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59978
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page