University of Twente Student Theses

Login

Welke implicaties heeft de ‘Next Economy’ voor het personeel en de wijze waarop organisaties dienen te handelen, ook met betrekking tot hun personeel? : een literatuuronderzoek naar belangrijke thema’s na de kredietcrisis

Rikkink, N.G.H. (2009) Welke implicaties heeft de ‘Next Economy’ voor het personeel en de wijze waarop organisaties dienen te handelen, ook met betrekking tot hun personeel? : een literatuuronderzoek naar belangrijke thema’s na de kredietcrisis.

[img] PDF
684kB
Abstract:Dit verslag betreft een literatuuronderzoek, in opdracht van Quality On-line, naar de ‘Next Economy’. Deze visie omvat thema´s die een prominente plaats in zullen gaan nemen in periode na de crisis. Ook met het oog op het realiseren van groei na de crisis. Dit verslag beperkt zich tot de thema´s: de overgang naar een kenniseconomie, betere besteding van (human) resources, decentralisatie van verantwoordelijkheden en innovatie van onderop. De hoofdvraag in dit verslag luidt: ‘Welke implicaties heeft de ‘Next Economy’ voor het personeel en de wijze waarop organisaties dienen te handelen, ook met betrekking tot hun personeel?’ Mensen binnen organisaties nemen dus een vooraanstaande plaats in, in dit verslag. Ongeveer twee jaar geleden ‘ontstond’ de kredietcrisis in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn de gevolgen van deze crisis voor zowel de consument als het bedrijfsleven merkbaar en zichtbaar in het dagelijkse leven. Zo potten consumenten het geld op en zie je organisaties snijden in hun kosten. Het probleem is dat organisaties mensen ontslaan die ze later weer heel goed zouden kunnen gebruiken. Organisaties leggen teveel nadruk op het doorstaan van deze crisis en zouden juist moeten kijken naar de groeimogelijkheden die deze crisis biedt. Bovendien zal de economie op een gegeven moment weer bijtrekken en willen organisaties weer groei realiseren. De netgenoemde thema’s zullen hier een belangrijke rol gaan spelen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/59991
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page