University of Twente Student Theses

Login

Model voor kwalitatieve personeelsplanning : voor inzicht in huidige en toekomstige competenties alsmede bijbehorende ontwikkelingsmogelijkheden

Meijerink, Erik (2009) Model voor kwalitatieve personeelsplanning : voor inzicht in huidige en toekomstige competenties alsmede bijbehorende ontwikkelingsmogelijkheden.

[img] PDF
930kB
Abstract:Voor u ligt het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Dienstverlening voor Publiek en Gemeentelijke Organisaties (DPGO) van de gemeente Enschede. Het doel van dit onderzoek is om een model te ontwerpen ter ondersteuning van kwalitatieve personeelsplanning, waardoor DPGO inzicht kan verkrijgen in huidige en toekomstige competenties en de bijbehorende ontwikkelingsmogelijkheden. De resultaten van dit onderzoek komen voort uit een uitvoerig literatuuronderzoek op het gebied van competenties en competentiemanagement. Verder komen enkele resultaten en aanbevelingen voort uit gesprekken met medewerkers van DPGO, met in het bijzonder de P&O adviseurs. Het onderzoek bestaat uit vijf verschillende onderwerpen op het gebied van competenties en competentiemanagement en begint met een theoretische verkenning, waarbij van beide concepten enkele definities worden gegeven. Competenties worden in dit onderzoek gezien als de samenhang van kennis, vaardigheden en gedrag die nodig zijn voor het succesvol uitvoeren van een functie. Een aanbeveling op het gebied van competenties is dat DPGO onderscheid moet maken tussen vaktechnische en gedragscompetenties. Verdere aanbevelingen op dit gebied zijn: er moet inzicht komen in competenties die nodig zijn voor succesvol functioneren. Medewerkers moeten worden gestimuleerd zich voortdurend te ontwikkelen. Aan de hand van gevraagde en aanwezige kwaliteiten kunnen ontwikkelingsplannen worden opgesteld.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Gemeente Enschede, Enschede, Netherlands
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/59994
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page