University of Twente Student Theses

Login

Recessie en ‘the Next Economy’ : onderzoek naar de manier waarop bedrijven gezond uit de recessie kunnen komen en in staat zijn te groeien

Altink, Rob (2009) Recessie en ‘the Next Economy’ : onderzoek naar de manier waarop bedrijven gezond uit de recessie kunnen komen en in staat zijn te groeien.

[img] PDF
543kB
Abstract:In dit onderzoek worden voorwaarden gezocht voor bedrijven om gezond uit de huidige recessie te komen en te kunnen groeien in de daaropvolgende periode. Het gaat hier voornamelijk om op dienstverlening gerichte bedrijven. Naast de recessie wordt tevens aandacht besteed aan de ‘next economy’. Deze nieuwe economie heeft te maken met de exploitatie van kennis informatie. Onder andere het toegenomen belang van internet heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe informatievoorziening is ontstaan, wat invloed heeft op de bedrijfseconomie. De vraagstelling omtrent het onderzoek is als volgt: Wat zijn belangrijke voorwaarden voor bedrijven in de ‘next economy’ om gezond uit de huidige recessie te komen en hoe kunnen zij zich voorbereiden op de groei na de recessie? Bij de beantwoording van deze vraag is gebruik gemaakt van een aantal thema’s die een rol spelen in de next economy. Bij elk thema heeft literatuuronderzoek plaatsgevonden en is informatie gebruikt uit een afgenomen interview.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/59996
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page