University of Twente Student Theses

Login

Publieke en Private Postdienstverlening : een onderzoek naar de verklarende waarde van eigendomsrechtenverdelingen voor de efficiëntie en kwaliteit van dienstverlening van leveranciers van de universele postdienst in de Europese Unie

Davis, Koen (2009) Publieke en Private Postdienstverlening : een onderzoek naar de verklarende waarde van eigendomsrechtenverdelingen voor de efficiëntie en kwaliteit van dienstverlening van leveranciers van de universele postdienst in de Europese Unie.

[img] PDF
665kB
Abstract:In deze bacheloropdracht is, binnen het domein van de universele postdienst in de Europese Unie, onderzocht in hoeverre de eigendomstheorie verklarende waarde heeft in termen van de mate van efficiëntie en kwaliteit van dienstverlening. Leidend hierin is de substroming van incomplete contractenliteratuur en specifiek het werk van Hart, Shleifer en Vishny (1997). Op basis hiervan zijn verwachtingen opgesteld voor publieke en private dienstverlening. Onder de standaardwaarden van de theorie wordt verwacht dat private dienstverlening efficiënter is dan publieke dienstverlening en dat de kwaliteit van de dienstverlening even hoog is. Tevens zijn verwachtingen opgesteld voor situaties die afwijken van de standaardwaarden. In een situatie met complete contracten wordt verwacht dat zowel de mate van efficiëntie als de kwaliteit van de dienstverlening gelijk. In een situatie van perfecte competitie, daarentegen, wordt verwacht dat private dienstverlening zowel efficiënter als van hogere kwaliteit is.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/60388
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page