University of Twente Student Theses

Login

Effectmeting Servicepunt Vrijwilligerswerk Enschede : in opdracht van de Gemeente Enschede, afdeling Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling

Fleer, Thijs (2009) Effectmeting Servicepunt Vrijwilligerswerk Enschede : in opdracht van de Gemeente Enschede, afdeling Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

[img] PDF
310kB
Abstract:De gemeente Enschede - specifiek de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) - heeft een nieuw ondersteuningspunt voor vrijwilligerswerk opgezet, namelijk het Servicepunt Vrijwilligerswerk Enschede (SVE). De DMO wil weten in hoeverre zijn verwachtingen waargemaakt zijn. Om die reden is er binnen dit onderzoek antwoord gezocht op de vraag: ‘In hoeverre heeft het Servicepunt Vrijwilligerswerk Enschede de beoogde effecten bereikt?’. Door de historie van ondersteuning van vrijwilligerswerk kort te beschrijven, is gebleken dat er enkele ontwikkelingen zijn geweest die invloed hebben gehad op de functies van het SVE. De historie en de ontwikkelingen samen zijn de basis voor de verwachtingen van de DMO. Doordat de verwachtingen de functieomschrijvingen reflecteren, zijn de verwachtingen als doelstellingen meegenomen binnen het onderzoek. Daarbij zijn de doelstellingen gekoppeld aan de functies en de functieomschrijvingen. Niet alle functies konden gekoppeld worden aan de doelstellingen. Dit betekend dat ook niet alle functies en werkzaamheden van het SVE beoordeeld zijn binnen dit onderzoek. Door de koppeling is duidelijk geworden welke criteria - gesteld in de werkplannen door de gemeente Enschede - bij welke doelstelling horen. De criteria zouden de doelstellingen beter meetbaar en realiseerbaar maken. Het is echter gebleken dat de criteria de doelstellingen niet volledig dekken. Er ontbraken criteria en enkele criteria leverden geen relevante bijdrage aan de beoordeling van de doelstellingen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Gemeente Enschede
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/60389
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page