University of Twente Student Theses

Login

Kan zorgtechnologie in de vorm van het DRP-systeem leiden tot arbeidsbesparing? : een studie naar de effecten van het DRP-systeem op arbeidsbesparing, kwaliteit van de zorg en de arbeidsbeleving binnen Stichting Philadelphia Zorg

Michels, G.A.C. (2009) Kan zorgtechnologie in de vorm van het DRP-systeem leiden tot arbeidsbesparing? : een studie naar de effecten van het DRP-systeem op arbeidsbesparing, kwaliteit van de zorg en de arbeidsbeleving binnen Stichting Philadelphia Zorg.

[img] PDF
1MB
Abstract:Veel zorginstellingen zullen efficiënter moeten gaan werken, onder andere door het door de overheid ingevoerde marktmechanisme. Dit geldt ook voor SPZ en kan op verschillende manieren worden bewerkstelligd. Eén daarvan is de inzet van zorgtechnologie binnen de organisatie. Philadelphia zet het DRP-systeem in om de roostering en registratie van zorg efficienter te laten verlopen. Dit onderzoek richt zich op de vraag of het DRP-systeem in staat is de arbeidsproductiviteit te verhogen onder minimaal gelijkblijvende kwaliteit en zonder dat de arbeidsbeleving verslechtert. Onderstaande vraagstelling stond centraal in onderhavig onderzoek: Levert de inzet van zorgtechnologie in de vorm van het DRP-systeem arbeidsbesparing op en daardoor mogelijke kostenbesparing binnen Stichting Philadelphia Zorg en zo ja, wat is het verwachte effect hiervan op de kwaliteit van de zorg en de arbeidsbeleving? Binnen de literatuur is gezocht naar bestaande meetinstrumenten om de begrippen arbeidsproductiviteit, kwaliteit van de zorg en arbeidsbeleving te meten. Sommige instrumenten zijn samengevoegd en/of aangepast voor deze studie. Binnen SPZ zijn de locaties binnen regio Haaglanden onderzocht. Er hebben interviews plaatsgevonden onder de coördinerend begeleiders en er zijn enquêtes verstuurd naar al het verzorgende personeel binnen deze regio. Tevens heeft er een tijdschrijfonderzoek plaatsgevonden onder een aantal medewerkers.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Stichting Philadelphia Zorg
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences MSc (66851)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/60613
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page