University of Twente Student Theses

Login

Shaping your child’s future?! : an explorative study into the factors influencing the treatment decision of parents of children with deformational plagiocephaly or brachycephaly

Nijland, H.M.E. (2010) Shaping your child’s future?! : an explorative study into the factors influencing the treatment decision of parents of children with deformational plagiocephaly or brachycephaly.

[img] PDF
483kB
Abstract:Plagiocefalie is een term die gebruikt wordt voor mensen met een schedelasymmetrie. Om wiegedood te voorkomen wordt het advies gehanteerd om zuigelingen op hun rug te laten slapen. Sinds dit advies, is het aantal kinderen met een schedelasymmetrie fors gestegen. Wanneer de schedelasymmetrie bij zuigelingen ernstig is, kunnen deze in aanmerking komen voor helmbehandeling. Deze vorm van behandeling is nooit bewezen door middel van gerandomiseerd onderzoek. Doel van het uitgevoerde onderzoek was uit te vinden welke factoren van invloed zijn op de beslissing van ouders om wel of niet voor helmbehandeling te kiezen. Een literatuurstudie is uitgevoerd om topics te verzamelen voor de interviews met professionals en ouders. Vijf hoofdfactoren die van invloed zijn op de beslissing van ouders om voor helmbehandeling te kiezen werden gevonden: lange termijn angsten van ouders omtrent de toekomst van hun kind, de invloed informatiebronnen, perceptie van het probleem schedelasymmetrie, verwachtingen van behandelopties en angsten van ouders rondom helmbehandeling.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences MSc (66851)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/60619
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page