University of Twente Student Theses

Login

Medicatieverificatie bij opname van patiënten in het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam

Timmer Arents, Linda (2010) Medicatieverificatie bij opname van patiënten in het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam.

[img] PDF
968kB
Abstract:Vanuit verschillende onderzoeken binnen de gezondheidszorg is de laatste jaren gebleken, dat er nog teveel fouten rondom de medicatie van de patiënt worden gemaakt. Vanaf 2011 gaat de Inspectie voor de Gezondheidszorg in Nederland er strenger op toezien, dat de fouten rondom de medicatie worden verminderd. Binnen de oncologie is echter nog weinig bekend over medicatieverificatie. Voor het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is het daarom van belang om te weten wat de huidige kwaliteit van het medicatieverificatie proces is.De centrale onderzoeksvragen zijn: - Worden er risicovolle fouten gemaakt tijdens het voorschrijven van de medicatie in het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis? Hoe vaak komt het voor? - Kunnen de gegevens van de medicatieverificatie in het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis beter worden benut voor een goed medicatieoverzicht voor de oncologische patiënt?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam, Netherlands
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences MSc (66851)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/60622
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page