University of Twente Student Theses

Login

Slimmer werken in de Radiotherapie : een onderzoek naar de mogelijkheden om slimmer te werken op de afdeling radiotherapie van het Medisch Spectrum Twente in Enschede

Tieke, B.T. (2010) Slimmer werken in de Radiotherapie : een onderzoek naar de mogelijkheden om slimmer te werken op de afdeling radiotherapie van het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit is het verslag van een onderzoek dat zich richtte op de afdeling radiotherapie van Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Hier is onderzocht hoe er slimmer gewerkt kan worden in relatie tot het personeel en het proces. Vanuit de opdrachtgever van het MST zijn vooral vragen gekomen met betrekking tot een toenemende vraag en een schaarser wordende beroepsgroep. Uit de literatuur die hiervoor is beschreven is gebleken dat er landelijk gezien inderdaad een sterk toenemende vraag naar radiotherapie is. De beroepsgroepen die hier mee te maken hebben (radiotherapeutisch laboranten en radiotherapeut-oncologen) kennen een veel minder snelle groei. Managers voor de uitdaging om met minder personeel, meer te doen. De algemene onderzoeksvraag die we door middel van dit onderzoek willen beantwoorden luidt als volgt: ‘Hoe kan men op de afdeling radiotherapie van MST in Enschede er voor zorgen dat in de toekomst aan de toenemende vraag van teletherapie tegemoet gekomen kan worden met behoud van de huidige capaciteit?’ Dit onderzoek heeft zich gericht op deze twee aspecten. Aan de ene kant is onderzocht waar mogelijkheden zijn om het proces efficiënter te laten verlopen. Aan de andere kant is gekeken wat de mogelijkheden zijn om aan de behoeften en wensen van het personeel tegemoet te komen zodat het personeel zolang mogelijk behouden blijft en de afdeling mogelijk aantrekkelijker wordt voor nieuwe laboranten.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/60643
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page