University of Twente Student Theses

Login

Licht op de lasafdeling : analyse van de lasafdeling op het gebied van capaciteit en prestatie aan de hand van het Lean concept

Koopman, Cees Willem (2009) Licht op de lasafdeling : analyse van de lasafdeling op het gebied van capaciteit en prestatie aan de hand van het Lean concept.

[img] PDF
1MB
Abstract:De doelstelling van het onderzoek is de lasafdeling inzichtelijk te maken op het gebied van productiecapaciteit en efficiëntie, om zo verspillingen zichtbaar te kunnen maken. Voor specifieke producten zijn maximale aantallen bepaald die bij het afvlakkingsoverleg tussen de verschillende afdelingen gebruikt kunnen worden om een planning van de productie te maken. De specifieke productiecapaciteit van de afdeling op dagbasis wordt bepaald door technische bottlenecks en de indeling van de orders over de verschillende middelen. De technische bottlenecks zijn de lasmallen op de robots en de soldeerautomaten. Daarnaast kan er een arbeidsbottleneck ontstaan. Eerst moet rondom de technische bottleneck gepland worden omdat deze op dagbasis niet te vergroten valt. Vervolgens moet op arbeidscapaciteit ingedeeld worden. Arbeidscapaciteit kan wel op dagbasis aangepast worden doordat medewerkers kunnen worden uitgeleend of worden ingeleend van andere afdelingen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Koninklijke Ahrend B.V.
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/60701
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page