University of Twente Student Theses

Login

De Key Risk Indicator Methode : een gestructureerde aanpak voor de identificatie van operationele KRI's op basis van proceseigenschappen

Hoogendoorn, Jelmer (2009) De Key Risk Indicator Methode : een gestructureerde aanpak voor de identificatie van operationele KRI's op basis van proceseigenschappen.

[img] PDF
2MB
Abstract:Voor Cordares is risicomanagement een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, omdat zij het vermogen beheert van en de administratie uitvoert voor verschillende pensioenfondsen. Momenteel wordt voor het beheersen van de risico’s gesteund op de werking van de beheersmaatregelen. Om het risicomanagement verder te verbeteren wil Cordares een Early Warning System (EWS) implementeren voor de processen, zodat het management een signaal krijgt wanneer de kans op risico’s toeneemt. Zo wordt vroegtijdig bijsturen mogelijk om de manifestatie te voorkomen en wordt minder gesteund op de werking van de beheersmaatregelen. Een belangrijk aspect van een Early Warning System zijn Key Risk Indicators (KRI’s), deze geven inzicht in de kans op een risico.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Cordares
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/60717
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page