University of Twente Student Theses

Login

Evaluatie van technische competenties : een onderzoek naar het meten van technische competenties van LU’s fabrieksarbeiders

Rahmee, Sharoon (2009) Evaluatie van technische competenties : een onderzoek naar het meten van technische competenties van LU’s fabrieksarbeiders.

[img] PDF
585kB
Abstract:LU is momenteel bezig met het implementeren van planningssoftware (APO van SAP) voor de volledige planning (verkoop-forecasting, productieplanning, personeelsplanning, voorraadallocatie). Binnen dit project is het de bedoeling dat de bestaande IT-systemen gekoppeld worden aan deze nieuwe software. De technische competenties van de fabrieksarbeiders en de bijbehorende competentieniveaus zullen in het personeels-IT-systeem Time/400 worden opgenomen. Er is bij LU behoefte aan het op een juiste en nuttige wijze up-to-date houden van de technische competenties in Time/400, omdat er momenteel nog geen koppeling is tussen de planningssoftware en de competentieniveaus. Voor een goede planning (die zorgt voor een goede mix van arbeiders aan de lijn) is dit echter wel van belang. Binnen deze opdracht is voor de afdeling Inpak in LU’s koekjesfabriek in Herentals beschreven welke mogelijkheden er zijn om deze competenties te meten en bruikbaar te maken voor een goede planning. Om antwoord te kunnen geven op deze problematiek is de volgende hoofdvraag geformuleerd: Welke meetmethode voor technische competenties is geschikt voor LU?
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
LU general biscuits, Herentals, Belgie
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/60747
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page