University of Twente Student Theses

Login

Omgaan met burgerinitiatieven : een onderzoek naar de ondersteuning van burgerinitiatieven door gemeenten, gelet op de bevordering van evenredige participatie

Visser, D.I. (2010) Omgaan met burgerinitiatieven : een onderzoek naar de ondersteuning van burgerinitiatieven door gemeenten, gelet op de bevordering van evenredige participatie.

[img] PDF
1MB
Abstract:In deze bacheloropdracht is onderzocht in hoeverre en op welke wijze gemeenten evenredige participatie trachten te bevorderen bij de facilitering van burgerinitiatieven. Daarbij is een nuancering aangebracht bij evenredige participatie, omdat het onderzoek naar de wijze van bevordering zich ook richt op het bevorderen van participatie. We gebruiken één definitie om een burgerinitiatief te duiden: Activiteiten van burgers om vorm te geven aan hun straat, buurt of stad, waarbij burgers zelf bepalen wat er gebeurt en waarbij de gemeente een ondersteunende c.q. faciliterende rol heeft’ (vragenlijst IAB, 2010). Het is een onderzoek op basis van cases. Hiervoor zijn de gemeenten Hellendoorn, Hoogeveen en Zwolle geselecteerd. De gemeente Hellendoorn heeft een gemeente brede netwerkaanpak. De gemeente Hoogeveen maakt gebruik van wijkbudgetten. Zwolle heeft zowel wijkbudgetten als een gemeente brede initiatievenmakelaar.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/60774
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page