University of Twente Student Theses

Login

Kans van slagen : een onderzoek naar de effecten van het tijdelijk huisverbod in de politieregio Noord-en Oost-Gelderland

Bruinink, Martine (2010) Kans van slagen : een onderzoek naar de effecten van het tijdelijk huisverbod in de politieregio Noord-en Oost-Gelderland.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit rapport bevat de resultaten van het onderzoek naar de effecten van het tijdelijk huisverbod in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland. Door invoering van de Wet tijdelijk huisverbod in maart 2009, is het mogelijk om bij ernstig en onmiddellijke gevaar van huiselijk geweld de pleger tien dagen uit huis te plaatsen. Het besluit tot uithuisplaatsing wordt door de burgemeester genomen. Voor de komst van de wet bestond bij crisissituaties, waarin geweld dreigde plaats te vinden en nog geen sprake was van een strafbaar feit, geen mogelijkheid om in te grijpen. De wet streeft vier hoofddoelen na: veiligheid creëren voor de slachtoffers, het doorbreken van de geweldsspiraal, een signaal geven aan de samenleving dat huiselijk geweld niet wordt geaccepteerd, en een periode van rust en bezinning tot stand brengen waarin hulpverlening gestart kan worden. De hulpverlening na een huisverbod wordt gecoördineerd door het Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG). In Noord- en Oost-Gelderland zijn drie ASHG’s actief: Zwolle, Apeldoorn en Arnhem.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/60777
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page