University of Twente Student Theses

Login

Jongerenwerk en cultuurorganisaties : een onderzoek naar de mogelijkheden die er zijn voor samenwerking tussen jongerenwerk en culturele organisaties in Hengelo

Heerts, Marjolijn (2010) Jongerenwerk en cultuurorganisaties : een onderzoek naar de mogelijkheden die er zijn voor samenwerking tussen jongerenwerk en culturele organisaties in Hengelo.

[img] PDF
1MB
Abstract:In 2009 kwam uit het behoeftenonderzoek, uitgevoerd onder jongeren in Hengelo, dat jongeren meer willen participeren in culturele activiteiten. De behoeften van de jongeren liggen op dit moment binnen de disciplines van kunst en cultuur en jongeren hebben dan ook aangegeven zich hier meer in te willen verdiepen. Scala Welzijnswerk Hengelo wil graag in de behoeften van jongeren voorzien en wil het aanbod van culturele activiteiten vergroten. Scala wil kijken naar de mogelijkheden die er zijn om te gaan samenwerken met de vele culturele organisaties die Hengelo te bieden heeft, zodat jongeren en cultuur dichter bij elkaar kunnen worden gebracht doormiddel van culturele activiteiten. De onderzoeksvraag is dan ook als volgt geformuleerd :‘In hoeverre kunnen SCALA welzijn jongerenwerk en cultuurorganisaties in Hengelo samenwerken in het organiseren van culturele activiteiten voor jongeren, waardoor in de behoeften van jongeren wordt voorzien?’ Om een antwoord te geven op deze onderzoekvraag wordt er gekeken naar drie culturele organisaties in Hengelo te noemen Metropool, Crea en het Rabotheater. Er is gekeken naar welke samenwerking er al is tussen de organisaties en welke mogelijkheden tot samenwerking er zijn. Uit het onderzoek komt naar voren dat Metropool en Crea goede samenwerkingspartners zijn voor Scala. Dit komt mede doordat ze zich alle drie inzetten voor jongeren en in de behoeften van jongeren willen voorzien. Ook het Rabotheater zou een mogelijke samenwerkingspartner kunnen worden, maar hier kunnen wat meer problemen worden ondervonden. Dit komt doordat het Rabotheater niet de mogelijkheden heeft om te kijken naar een eventueel samenwerkingsverband met Scala. Samenwerking tussen Scala en culturele organisaties in Hengelo is dus een goede optie en mogelijkheid om in de culturele behoeften van jongeren te voorzien.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/60785
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page