University of Twente Student Theses

Login

Voetbal als maatschappelijk bindmiddel : een onderzoek naar de maatschappelijke activiteiten van betaalde voetbalorganisaties in Nederland

Urk, Felix van (2010) Voetbal als maatschappelijk bindmiddel : een onderzoek naar de maatschappelijke activiteiten van betaalde voetbalorganisaties in Nederland.

[img] PDF
393kB
Abstract:Deze scriptie bevat het verslag van een verkennend onderzoek naar de verschillen in mate van maatschappelijk activisme van Betaald Voetbalorganisaties in Nederland. Het is vormgegeven vanuit the theory of planned behaviour van Ajzen in Fishbein die het gedrag van individuen probeert te verklaren. Aan de hand van de veronderstelling dat maatschappelijk activisme van BVO’s een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen is zijn de variabelen van het model voorzien van een theoretische context. Het vergaren van de respons heeft geschied via een gestructureerde vragenlijst, met behulp waarvan data is ontvangen van 15 BVO’s (uit 35). Deze beperkte respons heeft er toe geleid dat deze scriptie geen resultaten of conclusies bevat. Voor het trekken van conclusies met enige waarde was de respons niet toereikend. Wel zal een vervolgonderzoek plaatsvinden op het moment dat voldoende data beschikbaar zijn.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/60786
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page