University of Twente Student Theses

Login

Kunnen cues die geassocieerd worden met controle de mens in de hedendaagse "toxic environment" beínvloeden om verleidingen te weerstaan en gewenst gedrag te vertonen?

Huiskes, Mareille (2011) Kunnen cues die geassocieerd worden met controle de mens in de hedendaagse "toxic environment" beínvloeden om verleidingen te weerstaan en gewenst gedrag te vertonen?

[img] PDF
684kB
Abstract:Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of achtergrondcues invloed kunnen hebben op de impulscontrole van de consument. De hoofdvraag is: Kunnen cues die geassocieerd worden met controle de mens in de hedendaagse ‘toxic environment’ beïnvloeden om verleidingen te weerstaan en gewenst gedrag te vertonen? Studie 1 (N=110) heeft aangetoond dat een rode conditie tot minder impulscontrole leidt en dat mensen in de controle conditie meer op de lange termijn denken. Het Behavioral Inhibition System (BIS) van de respondent zorgt voor een interessant resultaat: mensen met een hoge BIS maken meer gecontroleerde, ofwel gezonde keuzes, in tegenstelling tot mensen met een lage BIS. Tevens is bewezen dat mensen met een hoog BMI voor de ongezondere producten kiezen. Studie 2 (N=95) heeft aangetoond dat kleur geen invloed heeft op de productevaluatie, maar dat een rode achtergrondkleur, in vergelijking tot een groene, wel invloed heeft op de mate van arousal.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/61285
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page