University of Twente Student Theses

Login

Informatievoorziening omtrent testuitslag van zelftests : wat is de informatiebehoefte van de consument met betrekking tot de testuitslag van een zelftest aangevraagd bij ServiceLabs en hoe verhoudt deze zich met de gegeven informatie door ServiceLabs?

Hesselink, D.D. and Heurman, G. (2012) Informatievoorziening omtrent testuitslag van zelftests : wat is de informatiebehoefte van de consument met betrekking tot de testuitslag van een zelftest aangevraagd bij ServiceLabs en hoe verhoudt deze zich met de gegeven informatie door ServiceLabs?

[img] PDF
1MB
Abstract:In de inleiding wordt besproken dat het toenemend gebruik van zelftests laat zien dat burgers kritischer worden ten aanzien van eigen gezondheid en tevens meer initiatieven nemen om informatie te winnen over eigen gezondheid. Indien de kwaliteit van zelftests hoog is kunnen zij gezondheidswinst bieden, die omschreven kan worden in termen van ‘nut’. Daarnaast hebben zelftests een positief raakvlak met de preventiekant van zorg en vroegdiagnostiek. Het aanbod waaruit de consument kan kiezen geeft een bepaalde keuzevrijheid en vanwege de laagdrempelige benadering zijn zelftests erg toegankelijk zijn. Om consumenten de juiste keuze te laten maken is goede informatievoorziening van belang. Hierin kan onderscheid worden gemaakt in informatievoorziening voor verstrekking van de test en na uitvoering van de test. Uit onderzoek blijkt dat de omschrijving van de test, het verwachte nut, gezondheidsrisico’s en de diagnostische waarden te vaak onvoldoende zijn uitgelegd om consumenten volledig te informeren. Ten aanzien van onderzoek is het tevens relevant dat er nog weinig bekend over kwaliteit van zelftests en bijbehorende informatievoorziening.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/61355
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page