University of Twente Student Theses

Login

MedImmune : een onderzoek naar de inrichting van en verspilling bij de label- en verpakafdeling bij MedImmune Pharma B.V. te Nijmegen

Acar, Mehmet (2011) MedImmune : een onderzoek naar de inrichting van en verspilling bij de label- en verpakafdeling bij MedImmune Pharma B.V. te Nijmegen.

[img] PDF
292kB
Abstract:Aanleiding Door een toenemende vraag voor het product Synagis bij MedImmune Pharma BV te Nijmegen is er een nieuwe machine aangeschaft bij de label- en verpakafdeling die alleen voor dit product is afgesteld. De machine is nieuw en de ruimte waarin de machine staat is beperkt. MedImmune vraagt zich af hoe ze hoe ze deze nieuwe machine bij de label- en verpakafdeling zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten qua procesvoering en lay-out. Aanbevelingen Om aanbevelingen te doen is er een procesanalyse uitgevoerd bij de label- en verpakafdeling door naar verspillingen te kijken en oplossingen voor te dragen die voldoen aan Good Manufacturing Practices en lean manufacturing. Voor de korte termijn worden de volgende punten aanbevolen. Om ervoor te zorgen dat dozen niet een dag van te voren hoeven te worden gevouwen is een labelprinter bij de verpakwerknemer nodig. De dozen kunnen dan tijdens het labelen en verpakken worden gevouwen. Hierdoor hoeven er minder uren gemaakt te worden wat in arbeidskosten scheelt. Doordat de ruimte beperkt is moet er een schuifpui of een luik bij de aangegeven plek komen waaronder de afvalcontainer geplaatst wordt. Hierdoor wordt de ruimte bij de machine vergroot zodat er meer materialen in kan waardoor er minder verspillingen in beweging ontstaan. De bottleneck in de huidige situatie is het kartonneergedeelte van de machine. Hier stopt de machine het vaakst en er zou een oplossing op korte termijn hiervoor gezocht moeten worden. Ook de inputbottleneck is in het kartonneergedeelte. De optie om het aantal bijsluiters en doosjes in een doos te vergroten zodat er minder vaak bijgevuld hoeft te worden tijdens het labelen en verpakken zou goed onderzocht moeten worden. Bij het labelgedeelte moet er een lamp komen zodat labels gecontroleerd kunnen worden omdat de werknemer hieraan in totaal ruim 6 minuten besteedt terwijl dit om de 10 minuten moet. Ook moet de labelrol van 5000 naar 10000 labels vergroot worden om minder vaak te hoeven verwisselen. Door de bovenstaande korte termijn oplossingen toe te passen kan er in de huidige situatie één werknemer minder werken. Het wordt voor de lange termijn aanbevolen om de ruimte te vergroten door te verbouwen. Door een grotere ruimte kunnen alle materialen voor één hele batch bij een lagere snelheid ( dan de huidige maximale snelheid van 100 per minuut) naast de machine staan zodat er maximaal 2 werknemers in plaats van 4 hoeven te werken. Aanbeveling is om de kosten en de baten voor de lange termijn oplossingen goed in kaart te brengen om te kijken of het echt rendabel is voor MedImmune om ze toe te kunnen passen in de toekomst. Als de oplossingen ingevoerd zijn is het aanbevolen voor verder onderzoek om opnieuw Time Value Maps in te vullen om te kijken of de verspillingen daadwerkelijk geëlimineerd zijn.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/61568
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page