University of Twente Student Theses

Login

De invloed van self-efficacy, response efficacy, susceptibility, severity en verantwoordelijkheid op de risicoperceptie bij brand in studentenwoningen

Kats, Sean-Patrick (2012) De invloed van self-efficacy, response efficacy, susceptibility, severity en verantwoordelijkheid op de risicoperceptie bij brand in studentenwoningen.

[img] PDF
84kB
Abstract:In deze studie heb ik onderzocht in hoeverre de constructen self-efficacy, response efficacy, susceptibility, severity en verantwoordelijkheid samenhangen met en voorspellers zijn van het brandpreventiegedrag van studenten. Vierentachtig respondenten hebben een vragenlijst ingevuld die zowel online als op papier is aangeboden. Gebleken is dat er geen duidelijk verband tussen de constructen en de intentie tot het nemen van brandpreventiemaatregelen kon worden aangetoond. Deze studie heeft echter wel inzicht opgeleverd in het onderwerp van risicoperceptie bij brand in studentenwoningen en zal een goede basis zijn voor vervolgonderzoek. In de discussie worden zowel de beperkingen als aanbevelingen besproken.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/61605
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page