University of Twente Student Theses

Login

Terminal value: Inventarisation in the literature of the methods of measurement of terminal values in DCF and APV methods

Saghir, Rachid (2011) Terminal value: Inventarisation in the literature of the methods of measurement of terminal values in DCF and APV methods.

[img] PDF
740kB
Abstract:Van de vele methoden die gebruikt worden als waarderingsmodellen is het model gebaseerd op verdisconteerde cash flows de meest geïmplementeerde variant. Vrijwel alle cash flows kunnen met dit model gemodelleerd worden waarbij met name naar marktwaarde wordt gekeken. Van dit model zijn meerdere variaties toegespitst op dividenden, free cash flows en het restinkomen. De behandeling van de kapitaalstructuur van een onderneming speelt hierbij een belangrijke rol als het gaat in hoeverre waarde wordt toegeschreven. Zo richt de klassieke Net Present Value analyse zich op zowel interne als externe financiering. Dit in tegenstelling tot de Adjusted Present Value analyse waar het accent voornamelijk op het eerste ligt. Een ander concept is dat bij het voorspellen van met name deterministische cash flows gekeken wordt naar tijdshorizon waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen een oneindige en eindige tijdshorizon met een bij de laatste een terminal value als sluitstuk. Dit sluitstuk wordt dan gebruikt om bij een eindige tijdshorizon het gebrek aan forecasts te compenseren. De afwijkingen in het schatten van de forecasts in de modellen kan voorkomen of verminderd worden door deze aan te passen aan de situatie om aan de gestelde vereisten te voldoen. Hierdoor kan de evenwichtsituatie bereikt worden, waarbij de waarde constant blijft gedurende de restperiode. Bij onzekere cash flows daarentegen die voorkomen in een innovatieve omgeving is het jump-diffusion proces hetgeen uitkomst biedt in de vorm van een samengestelde optie analyse.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/61729
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page