University of Twente Student Theses

Login

De behoeftebevrediging van etnische minderheden uit Klein-Azië in West-Europa op het gebied van convenience food: een empirisch onderzoek naar de percepties en behoeften ten aanzien van convenience food.

Atto, Michael B. (2012) De behoeftebevrediging van etnische minderheden uit Klein-Azië in West-Europa op het gebied van convenience food: een empirisch onderzoek naar de percepties en behoeften ten aanzien van convenience food.

[img] PDF
535kB
Abstract:De aanleiding voor deze bacheloropdracht was het feit dat Stanora BV graag wilde weten in hoeverre er een eventuele markt bestond voor traditionele voedingsmiddelen uit het Midden-Oosten (in het bijzonder Klein-Azië) in de vorm van convenience food. Stanora BV kwam op dit idee door gesprekken die gevoerd werden met ondernemers met verschillende etnische achtergronden die reeds chemische voedingsingrediënten afnamen. Om er achter te komen in hoeverre er een markt bestaat voor de te introduceren producten is de volgende doelstelling geformuleerd: achterhalen in hoeverre er een behoefte is en wordt gepercipieerd door etnische minderheden uit Klein-Azië in Nederland en Duitsland op het gebied hun eigen gerechten en snacks in de vorm van convenience food. En indien deze behoefte in voldoende mate aanwezig is er achter komen hoe Stanora BV hierop kan inspelen. De bijbehorende vraagstelling luidt als volgt: ‘In welke mate zijn de behoeften bevredigd van etnische minderheden uit Klein-Azië in Nederland en Duitsland op het gebied van eigen gerechten en snacks in de vorm van convenience food? Indien blijkt dat er in voldoende mate behoefte is, op welke manier kan Stanora BV hierop inspelen en deze behoefte bevredigen op het gebied van convenience food?’
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Stanora BV
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/61886
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page