University of Twente Student Theses

Login

Telemedicine bij zorgprofessionals: Een onderzoek naar de determinanten die de acceptatie en adoptie van telemedicine bij professionals in de ketenzorg van COPD en hartfalen patiënten in de eerste en de tweede lijn verklaren.

Nijhof, N. (2007) Telemedicine bij zorgprofessionals: Een onderzoek naar de determinanten die de acceptatie en adoptie van telemedicine bij professionals in de ketenzorg van COPD en hartfalen patiënten in de eerste en de tweede lijn verklaren.

[img] PDF
1MB
Abstract:Het onderzoeksmodel zoals gekozen in dit onderzoek blijkt verklarend en significant. Het ASE model en Technology Acceptance Model bleken goede modellen voor het verklaren van de acceptatie en adoptie van telemedicine bij professionals. De Diffusion of Innovation theory bleek ook significant, maar was wel een mindere verklaarder. De Diffusion of Innovation theory kan men als deels verouderd beschouwen. Er zijn onder de zorgprofessionals veel early adopters en het was geen normale verdeling zoals de Diffusion of Innovation theory suggereert. De Gartner Hype Cycle kan mogelijk als een sterker model gezien worden voor de adoptie van telemedicine.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Focus Cura BV
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/620
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page