University of Twente Student Theses

Login

Een verkennend onderzoek naar de bachelor eindopdracht van de studie industrieel ontwerpen, met aandacht voor het bedrijfseffect

Weggemans, T.G.A. (2012) Een verkennend onderzoek naar de bachelor eindopdracht van de studie industrieel ontwerpen, met aandacht voor het bedrijfseffect.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit document beschrijft een onderzoek naar de formele eindtermen en de praktijk van IO bachelor eindopdrachten. Er is specifieke aandacht voor het bedrijfseffect dat deze bachelor eindopdrachten genereren. De formele eindtermen worden beschreven aan de hand van beschikbare formele documenten. De praktijk van de IO bachelor eindopdracht wordt onderzocht door IO docenten te interviewen. Naast het onderzoek naar de IO bachelor eindopdrachten wordt de toepasbaarheid van stakeholder analyse methoden op IO bachelor eindopdrachten onderzocht. De ambitie is om met behulp van een stakeholder analyse inzichten te verkrijgen in de belangen en relaties die hierbij spelen. Er wordt geconcludeerd dat het creëren van bedrijfseffect geen primair doel is binnen de IO bachelor eindopdracht. In welke mate dit bedrijfseffect van belang is kan niet worden gekwantificeerd. Stakeholder analyse methoden kunnen waarschijnlijk niet worden toegepast om inzichten te genereren in de belangen en relaties die spelen bij IO bachelor eindopdrachten.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:50 technical science in general
Programme:Industrial Design BSc (56955)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/62261
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page