University of Twente Student Theses

Login

The consequences for new product development by looking at the Present & Future Customer Value - Based on a case study conducted at Trimergo International BV

Hove, Niek ten (2013) The consequences for new product development by looking at the Present & Future Customer Value - Based on a case study conducted at Trimergo International BV.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit onderzoek is gestart vanuit de vraag naar de toekomstverwachting van ERP. Het doel was om hier trends in te onderzoeken voor Trimergo. Al snel werd duidelijk dat het onderzoek zich ging richten op wat de klanten van Trimergo op de lange termijn verwachten van de ontwikkeling van de software. Dit heeft ertoe geleid dat de focus is komen te liggen op de software ontwikkeling van Trimergo. Binnen dit onderzoek ben ik gaan kijken naar de verschillen tussen hoe momenteel de huidige klantwaarde wordt gecreëerd en wat hierbij de aanpak is voor productontwikkeling. Middels interviews heb ik onderzocht waar in de toekomst de klantwaarde voor de klant zou kunnen worden geleverd en hoe het product ontwikkelingsproces hier het beste bij aan zou kunnen sluiten. Vanuit de theorie zie ik dat er grote voordelen vallen te behalen bij het integreren van klanten in het productieproces waarbij dit momenteel nog niet optimaal is. Klanten zouden beter meegenomen kunnen worden in het ontwikkelen van nieuwe toepassingen of modules om zo optimaal mogelijk de klant te kunnen bedienen. Met als uiteindelijke doel het behalen van maximale klantwaarde. Binnen dit onderzoek is naar voren gekomen dat de klant tot op zekere hoogte al geïntegreerd is in het huidige ontwikkelingsproces van Trimergo. Binnen mijn aanbevelingen geeft ik aan dat de maximale klantwaarde bereikt kan worden door de klant optimaal te integreren in het ontwikkelingsproces.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Trimergo International BV
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/62820
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page