University of Twente Student Theses

Login

Een goede zithouding, dat loont! Een onderzoek naar de invloed van een anatomisch verantwoorde en stabiele zitondersteuning op de kostenbesparingen in de zorg.

Heerdink, M.E.S. (2011) Een goede zithouding, dat loont! Een onderzoek naar de invloed van een anatomisch verantwoorde en stabiele zitondersteuning op de kostenbesparingen in de zorg.

[img] PDF
847kB
Abstract:In een periode van ± 10 jaar is onderzoek gedaan naar zitproblemen, met als doel de zitkwaliteit te objectiveren en te verbeteren. Een van de resultaten van dit onderzoek was het SMS-zitadvies, een meetinstrument dat ingezet kan worden bij de selectie van een meest adequate zit- en rugondersteuning voor een bepaald persoon. Vanuit het SMS zitadvies is de term anatomisch verantwoord en stabiel zitten ontstaan. Uit ervaring blijkt dat een anatomisch verantwoorde en stabiele (AVeS) zitondersteuning een erg positieve invloed heeft op de levenskwaliteit van permanent langdurige rolstoelgebruikers. Zorgkantoren – financiers van de zitvoorzieningen – zijn echter niet altijd overtuigd van het anatomisch verantwoord en stabiel zitten. Objectief onderzoek naar de invloed van een anatomisch verantwoorde en stabiele zitondersteuning op de kosten in de zorg zou hier meer inzicht kunnen bieden. De onderzoeksvraag die centraal staat in deze scriptie is dan ook: Wat is de invloed van een toegepaste anatomisch verantwoorde en stabiele zitondersteuning op de kosten in de zorg?
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
ZuidOostZorg, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/62933
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page