University of Twente Student Theses

Login

Tijd om het heft in eigen hand te nemen? : De positionering van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos in de bedrijfskolom bij onderhoudsprestatiecontracten in de infrastructuur

Platerink, R. (2013) Tijd om het heft in eigen hand te nemen? : De positionering van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos in de bedrijfskolom bij onderhoudsprestatiecontracten in de infrastructuur.

[img] PDF
2MB
Abstract:De contracten waarmee publieke infrastructuurbeheerders onderhoud aan de infrastructuur uitbesteden zijn de laatste decennia veranderd. Tegenwoordig wordt er meer gebruik gemaakt van geïntegreerde contracten, waarbij de omvang en het aantal disciplines groter is vergeleken met de traditionele contracten. Nieuwe contracten betekenen nieuwe kansen voor opdrachtnemers. Enkele concurrenten van Witteveen+Bos hebben hun positie binnen de bedrijfskolom voor de nieuwe onderhoudsprestatiecontracten (OPC) al aangepast, omdat zij meer kansen zien in een andere benadering. Witteveen+Bos is geïnteresseerd in de vraag of een verandering in de positionering binnen de bedrijfskolom tot betere financiële resultaten voor Witteveen+Bos zal leiden. Een bedrijfskolom bevat alle typen bedrijven die betrokken zijn bij de realisatie van een product of service vanaf de grondstoffase. In dit onderzoek zijn de posities; als onderaannemer, als partner binnen een samenwerking met een aannemer, als partner binnen een samenwerking met een advies- en ingenieursbureau en als General Contractor onderzocht. Onderzoeksdoel Deze interne vraag is vertaald naar de volgende doelstelling: “Het bepalen van de strategische positionering in de bedrijfskolom bij onderhoudsprestatiecontracten voor Witteveen+Bos, rekening houdend met de marktontwikkelingen en de interne mogelijkheden”. Het resultaat van dit onderzoek is een drieledige strategiebeschrijving, waarmee Witteveen+Bos ge- adviseerd wordt over zijn positionering binnen de bedrijfskolom.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Witteveen+Bos
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering and Management MSc (60026)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/63066
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page