University of Twente Student Theses

Login

De invloed van persoonlijkheidskenmerken van de directeur en organisatorische regelingen op de innovatie-activiteit van de onderneming in het MKB

Wit, Joran B. de (2013) De invloed van persoonlijkheidskenmerken van de directeur en organisatorische regelingen op de innovatie-activiteit van de onderneming in het MKB.

[img] PDF
549kB
Abstract:In dit onderzoek is de relatie tussen persoonlijkheidskenmerken van de directeur van een onderneming in het midden- en kleinbedrijf (MKB) en innovatie-activiteit onderzocht. Volgens de ‘Upper echelon theory’ beïnvloeden de persoonlijkheidskenmerken van de directeur de prestaties van de onderneming, waaronder innovatie-activiteit. De persoonlijkheidskenmerken van de directeur worden gemeten aan de hand van de ‘big-five personality traits’ en innovatieactiviteit wordt gezien als enerzijds exploratieve innovatie of anderzijds exploitatieve innovatie. Daarnaast wordt onderzocht welke rol (modererend of mediërend) organisatorische regelingen spelen in de eerder genoemde relatie. Met behulp van een vragenlijst is van 190 directeuren van ondernemingen in de maakindustrie in het MKB, relevante data verzameld. Met behulp van SEM-PLS is deze data geanalyseerd en konden er een aantal conclusies worden getrokken. Een groot aantal persoonlijkheidskenmerken van de directeur hebben een significant positieve invloed op de organisatorische regelingen in de onderneming. In de directe relatie tussen de persoonlijkheidskenmerken van de directeur en innovatie-activiteit, blijkt dat ‘emotional stability’ een significant positief effect heeft en ‘openness’ een significant negatief effect. Er zijn veel significant positieve effecten gevonden tussen de persoonlijkheidskenmerken van de directeur en organisatorische regelingen. Het model waarin organisatorische regelingen een modererende variabele is levert de meeste verklaring van innovatie-activiteit (R2) terwijl hier de minste significantie is gevonden. Tot slot worden er verklaringen gegeven waarom de variabele ‘organisatorische regelingen’ toch een mediërende rol speelt in plaats van een modererende rol.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/63581
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page