University of Twente Student Theses

Login

Service2Media - Competentieprofielen ; Een onderzoek naar het vinden van een optimale manier voor het bedrijf Service2Media om competentieprofielen te maken voor het bedrijf

Goksun, Michel (2013) Service2Media - Competentieprofielen ; Een onderzoek naar het vinden van een optimale manier voor het bedrijf Service2Media om competentieprofielen te maken voor het bedrijf.

[img] PDF
376kB
Abstract:Service2Media wil een competentietool laten ontwikkelen welke vooral gebruikt moet worden om hun werknemers of toekomstig werknemers aan te spiegelen. Zij ziet in dat tegenwoordig steeds meer nadruk op Human Resource Management (HRM) en Human Resource (HR) praktijken wordt gelegd. Zij beseffen dat de focus niet alleen moet liggen op winst maken door middel van efficiëntie; de focus gaat meer en meer liggen op werknemers en hun capaciteiten. In dit onderzoek wordt gekeken naar een optimale manier voor Service2Media om competentie profielen te maken. De hoofdvraag van dit onderzoek is daarom ook: Is er een optimale manier voor Service2Media om competentieprofielen te maken? In dit onderzoek is er gebruik gemaakt van een documentanalyse en een Interview met Pieta Rozema (HR manager Service2Media). Deze documentanalyse is gedaan om theorieën te verzamelen voor het maken van competentie profielen. Onderstaande theorieën zijn uiteindelijk gevonden:  the single job competency profile  the one-size-fits-all competency profile  the multiple job approach Aan de hand van deze theorieën is er een vergelijking gemaakt met wat een bedrijf als Service2Media nou nodig heeft bij zo’n competentieprofiel. Daar is uitgekomen dat de ‘one-sizefits- all competency profile’ het best past bij Service2Media.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:International Business Administration BSc (50952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/63811
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page