University of Twente Student Theses

Login

Uiteenzetten van onenigheid bij groepsbeslissingen: een instrument voor het uiteenzetten van onenigheid en gepercipieerde onenigheid bij groepsbeslissingen

Dijke, Joost van (2013) Uiteenzetten van onenigheid bij groepsbeslissingen: een instrument voor het uiteenzetten van onenigheid en gepercipieerde onenigheid bij groepsbeslissingen.

[img] PDF
1MB
Abstract:Indien er twee of meer mensen een beslissing moeten nemen kan dat leiden tot onenigheid. Onenigheid bij beslissingen leidt tot het uitstellen van keuzes. Ik heb in deze bachelorthesis een instrument ontworpen, dat bij een groepsbeslissing met onenigheid, een verschil in attribuutscore en –gewicht kan aanwijzen als mogelijke oorzaak van die onenigheid. Zodoende kunnen ‘’moeilijke beslissingen’’ eerder genomen worden omdat discussies op de goede punten worden gevoerd. Ik heb voor het instrument eerst onderzoek gedaan aan de hand van literatuur naar een geschikte methode voor het instrument. Daarna heb ik aan de hand van de eisen van het instrument beschreven welke methodes geschikt zijn voor het instrument. Vervolgens heb ik het instrument samengesteld uit die methoden. Tenslotte heb ik het instrument getest op uitvoerbaarheid. Uit de test blijkt dat het instrument uitvoerbaar is. Toch heb ik naar aanleiding van de test twee aanpassingen gedaan. De aanpassingen hebben de uitvoerbaarheid vergroot.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/64240
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page