University of Twente Student Theses

Login

Ruud van Nistelrooy academy: Een kwantitatief onderzoek naar de interpersoonlijke competenties van kinderen aan het begin van de Ruud van Nistelrooy academy

Diepemaat, Sophie (2013) Ruud van Nistelrooy academy: Een kwantitatief onderzoek naar de interpersoonlijke competenties van kinderen aan het begin van de Ruud van Nistelrooy academy.

[img] PDF
951kB
Abstract:Dit artikel beschrijft een onderzoek dat richt zich op interpersoonlijke competenties bij kinderen op de Ruud van Nistelrooy academy. Dit is een stichting die werkt aan talentontwikkeling van kinderen tussen de acht en twaalf jaar die weinig kansen ervaren. Voor deze kinderen is het belangrijk om hun interpersoonlijke competenties te ontwikkelen om beter te kunnen functioneren in de maatschappij. Het doel van het onderzoek is om te bekijken welke interpersoonlijke competenties de kinderen aan het begin van de academy hebben. De data wordt verzameld door middel van vragenlijsten. Deze worden zowel bij de kinderen als bij de coaches op de academy afgenomen. De resultaten worden vergeleken aan de hand van de leeftijd, nationaliteit, het geslacht van de kinderen en locatie waar zij deelnemen aan het programma. Daarnaast wordt er gekeken naar het verschil in beoordeling van de kinderen en de coaches. Uit de resultaten is gebleken dat de kinderen hoog scoren bij de verschillende interpersoonlijke competenties. De coaches beoordelen de kinderen echter significant lager. Daarnaast zijn er significante verschillen gevonden tussen kinderen van verschilende leeftijden en geslacht, en tussen verschillende locaties.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Educational Science BSc (56613)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/64267
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page