University of Twente Student Theses

Login

Identificeren met de organisatie-identiteit : Hoe verloopt het identificatieproces van medewerkers met de organisatie-identiteit?

Geloven, Mirte van (2013) Identificeren met de organisatie-identiteit : Hoe verloopt het identificatieproces van medewerkers met de organisatie-identiteit?

[img] PDF
1MB
Abstract:‘Hoe verloopt het identificatieproces van medewerkers met de organisatie-identiteit?’. Dat is de centrale vraag in dit onderzoek, waarbij zowel de opeenvolgende stappen van identificeren in kaart gebracht worden (het proces), als de opbrengst van identificeren (het product). Het onderzoek is uitgevoerd bij een zorginstelling in Hoogeveen die sinds november 2011 haar organisatie-identiteit ontwikkelt en implementeert in de werkpraktijk. Aan de hand van literatuuronderzoek zijn de verschillende aspecten van het identificatieproces in kaart gebracht. Vervolgens is door middel van een verkennend case study onderzoek en de verhalen die medewerkers vertellen empirische onderbouwing gevonden voor het verloop van het identificatieproces van medewerkers met de organisatie-identiteit. Deze empirische onderbouwing is ten slotte vertaald in aanbevelingen voor de organisatie voor het stimuleren van dit identificatieproces van medewerkers.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Educational Science and Technology MSc (60023)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/64612
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page