University of Twente Student Theses

Login

De toolkit een goed hulpmiddel om de sociale kwaliteit te verbeteren? Evaluatie van methodieken die sociale kwaliteit moeten verbeteren.

Seijdell, M.D. (2014) De toolkit een goed hulpmiddel om de sociale kwaliteit te verbeteren? Evaluatie van methodieken die sociale kwaliteit moeten verbeteren.

[img] PDF
3MB
Abstract:In dit onderzoek stonden methodieken van de provincie Overijssel centraal om ondersteuning te bieden bij het verbeteren van sociale kwaliteit. Sociale kwaliteit bestaat uit vier verschillende onderdelen; namelijk sociale insluiting, sociale cohesie, sociale economische zekerheid en empowerment. De methodieken die onderzocht zijn, zijn geselecteerd door reeks van interviews. De hoofdvraag was als volgt: “Wat zijn de ervaringen van project- en programmamanagers met de toegepaste methodieken uit de huidige toolkit over de geschiktheid om de sociale kwaliteit te vergroten bij het uitvoeren van de projecten en programma’s?” De methodieken zijn beoordeeld aan de hand van een theorie rondom sociale kwaliteit. De resultaten van de interviews hebben laten zien dat de methodieken “Methode U” en “Kracht van de Samenleving” geschikt en effectief zijn om sociale kwaliteit te vergroten. De methodiek “Model Gebiedsdekkende Voorzieningen” is niet geschikt en tevens niet een effectieve methodiek om de sociale kwaliteit te verbeteren. Algemeen kan worden gezien dat de methodieken het meeste invloed hadden op de onderdelen sociale insluiting en sociale cohesie van sociale kwaliteit. De methodieken hadden op het onderdeel sociale economische zekerheid, in vergelijking met de andere onderdelen, weinig invloed.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Provincie Overijssel, Zwolle, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/64734
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page