University of Twente Student Theses

Login

Een kwalitatief onderzoek over veranderende leerconcepties De betekenis van leren bekeken vanuit individuele perspectieven en hoe men in de loop van de tijd hierin veranderd is.

Weesies, N. (2014) Een kwalitatief onderzoek over veranderende leerconcepties De betekenis van leren bekeken vanuit individuele perspectieven en hoe men in de loop van de tijd hierin veranderd is.

[img] PDF
405kB
Abstract:Dit onderzoek probeert een antwoord te vinden op de vraag hoe personen in de loop van de tijd veranderen van leerconceptie en hoe deze veranderingen tot stand komen. Er wordt gebruik gemaakt van een reeds ontwikkeld model dat leerconcepties in zes niveaus thuisbrengt, elk toenemend in diepte en complexiteit. Elf respondenten zijn geïnterviewd met de vraag hoe zij nu tegen het begrip leren aankijken, hoe zij dit eerder hebben gedaan en hoe veranderingen hierin tot stand zijn gekomen. De resultaten zijn verkregen door alle interviews te fragmenteren in bruikbare tekstgedeelten en deze te coderen op leerconceptie niveau. De analyse liet zien dat de meeste respondenten hun aantal leerconcepties hadden vermeerderd, door in het heden ook blijk te geven van de derde, vierde of zelfs hogere leerleerconceptie. Het liet ook zien dat onderwijs, praktijkervaring en bewustwording van persoonlijke doelen een bredere kijk gaven op de term leren. Toepassingen in het onderwijs kunnen mogelijkerwijs studenten helpen betere studie strategieën uit te kiezen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/64807
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page