University of Twente Student Theses

Login

Een Goed Paard Maakt Nog Geen Goede Ruiter: Fabel of Feit? Onderzoek naar de invloed van spelers-, hoofdtrainers- en assistent-trainerservaring op de ranking en het winstpercentage van Nederlandse Eredivisie voetbalclubs.

Cornet, Hamist (2014) Een Goed Paard Maakt Nog Geen Goede Ruiter: Fabel of Feit? Onderzoek naar de invloed van spelers-, hoofdtrainers- en assistent-trainerservaring op de ranking en het winstpercentage van Nederlandse Eredivisie voetbalclubs.

[img] PDF
19MB
Abstract:De beschikbaarheid van uitgebreide en toegankelijke informatie over sport heeft geleid tot toenemende aandacht voor het analyseren van sportieve prestaties in sport organisaties. Hoewel er enkele onderzoeken zijn die het belang van spelers- en assistent-trainerservaring erkennen, is er nog geen onderzoek gedaan naar het verband tussen de ervaring van een trainer en de sportieve prestatie van een sportorganisatie. De vraag die in dit onderzoek centraal staat is als volgt: in hoeverre hebben spelers-, hoofdtrainers-, en assistent-trainerservaring invloed op de ranking en het winstpercentage van een Nederlandse voetbalclub in de Eredivisie? Er is secundaire data verzameld over 199 trainers en gestructureerd in een database. Middels een regressieanalyse is de invloed van spelers-, hoofdtrainers-, en assistent-trainerservaring op de ranking en winstpercentage van Nederlandse voetbalclubs in kaart gebracht. De resultaten suggereren dat (a) spelers-, hoofdtrainers-, en assistent-trainerservaring geen invloed hebben op de ranking van voetbalclubs, gecorrigeerd voor controle variabelen; (b) spelers, hoofdtrainers- en assistent-trainerservaring geen invloed hebben op het winstpercentage, gecorrigeerd voor controle variabelen. Ondanks deze conclusies zien we duidelijk dat spelers met spelerservaring de kans krijgen om trainer te worden.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:International Business Administration BSc (50952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65039
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page