University of Twente Student Theses

Login

Toetsing binnen het vernieuwde vak Maatschappijwetenschappen Analyse van schriftelijke havo schoolexamens en centrale examens in het licht van de concept-contextbenadering

Cinjee, Davy (2014) Toetsing binnen het vernieuwde vak Maatschappijwetenschappen Analyse van schriftelijke havo schoolexamens en centrale examens in het licht van de concept-contextbenadering.

[img] PDF
1MB
Abstract:De afgelopen tijd zijn diverse examenprogramma’s voor meerdere vakken in de bovenbouw van havo/vwo vernieuwd. Wat al deze vernieuwde vakken gemeen hebben is het denken in concept en context: de concept-contextbenadering. Ook binnen het pilotvak Maatschappijwetenschappen is er sprake van deze concept-contextbenadering. In dit onderzoek wordt de stap gemaakt van de theorie naar de praktijk, waarbij schriftelijke havo schoolexamens van acht pilotscholen en de centrale examens van het CITO onder de loep worden genomen. Gericht op de vraag in hoeverre er sprake is van een succesvolle uitwerking van deze concept-contextbenadering binnen het pilotvak Maatschappijwetenschappen. Met het oog op zaken als de verhouding conceptvragen-contextvragen, de verdeling van de (concept-)vragen over de beheersingsniveaus, en de verdeling van de vragen over de diverse domeinen. Aan de hand van deze onderzoeksresultaten kunnen een aantal implicaties ten aanzien van de concept-contextbenadering binnen de pilot Maatschappijwetenschappen geconcludeerd worden.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Science Education and Communication MSc (60708)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65041
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page