University of Twente Student Theses

Login

Ontwikkeling van passende controlemaatregelen. Een onderzoek naar de interne processen en de interne controle bij een Nederlands bouwbedrijf.

Deters, Leon (2014) Ontwikkeling van passende controlemaatregelen. Een onderzoek naar de interne processen en de interne controle bij een Nederlands bouwbedrijf.

[img] PDF
1MB
Abstract:Door een krimp van het aantal opdrachten en teruglopende marges is het in de bouw inmiddels noodzakelijk om goed te kijken naar het functioneren van de interne processen. Deze interne processen bestaan uit een administratieve organisatie die voorziet in de volledigheid en registratie van en de communicatie tussen deze processen. Een goed functionerend intern controlesysteem waarborgt de betrouwbaarheid van de informatie die gegenereerd wordt. De volledigheid van de administratieve processen betekent niet automatisch dat deze processen betrouwbare informatie afleveren. Daarom is de implementatie van maatregelen die specifiek gericht zijn op deze interne controle noodzakelijk. Toch is de volledigheid van interne processen noodzaak om de betrouwbaarheid van de informatie te garanderen. Met andere woorden: incomplete processen veroorzaken twijfels omtrent de betrouwbaarheid van de informatie. Het implementeren van een systeem dat voorziet in de interne controle kan pas echt slagen als de interne processen volledig zijn en goed functioneren.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65096
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page