University of Twente Student Theses

Login

Stap voor stap door de opdracht : Een onderzoek naar de effectiviteit van segmentatie tijdens een inquiry taak en de rol van het competentieniveau van leerlingen

Hogt, L. (2014) Stap voor stap door de opdracht : Een onderzoek naar de effectiviteit van segmentatie tijdens een inquiry taak en de rol van het competentieniveau van leerlingen.

[img] PDF
869kB
Abstract:Inquiry learning is een actieve manier van leren. Gebleken is dat leerlingen hier ondersteuning bij nodig hebben, omdat ze zonder ondersteuning veel moeilijkheden ondervinden. Doel van dit onderzoek is daarom het onderzoeken van de effectiviteit van segmentatie door middel van deelvragen als ondersteuning tijdens een inquiry taak. Omdat leerlingen variëren in competentieniveaus wordt er ook gekeken welke rol het competentieniveau van leerlingen hierbij kan spelen. Dit werd onderzocht door twee condities met elkaar te vergelijken. Beide condities bestonden uit ondergemiddelde, gemiddelde en bovengemiddelde leerlingen. De ene conditie maakte een inquiry taak zonder ondersteuning, de andere conditie met ondersteuning. De ondersteuning bestond uit meerdere deelvragen die de leerlingen systematisch door de opdracht begeleidden, de taak werd dus opgedeeld in kleinere deeltaken. De resultaten tonen aan dat leerlingen uit beide condities kennis op doen door de inquiry taak, echter scoorden de leerlingen uit de conditie met ondersteuning beter op de hoofdvragen van de simulatieopdrachten. De deelvragen zorgden er dus voor dat leerlingen de taak beter konden maken wanneer de opdracht opgedeeld was in kleinere taken. Segmentatie kan een goede manier van ondersteuning zijn tijdens een inquiry taak voor zowel ondergemiddelde, gemiddelde als bovengemiddelde leerlingen.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65125
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page