University of Twente Student Theses

Login

De toepasbaarheid van de static trade-off theorie en de pecking order theorie op de vermogensstructuur van beursgenoteerde ondernemingen in de Benelux.

Sahin, Buket (2014) De toepasbaarheid van de static trade-off theorie en de pecking order theorie op de vermogensstructuur van beursgenoteerde ondernemingen in de Benelux.

[img] PDF
582kB
Abstract:Het doel van dit onderzoek is het bepalen in hoeverre de pecking order theorie en de static trade-off theorie de vermogensstructuur van beursgenoteerde ondernemingen in de Benelux kunnen verklaren. Er wordt een cross-sectionele analyse uitgevoerd over 164 verschillende beursgenoteerde ondernemingen gedurende een periode van 2008-2012. Hierbij worden verschillende bedrijfsspecifieke determinanten gerelateerd aan de schuldgraad. Dit artikel vindt bewijs voor de toepasbaarheid van beide theorieën op de vermogensstructuur van beursgenoteerde ondernemingen in de Benelux. Bovendien, blijkt dat de pecking order theorie beter toepasbaar is op het kort vreemd vermogen. Terwijl, de static trade-off beter toepasbaar is op het lang vreemd vermogen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:International Business Administration BSc (50952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65293
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page