University of Twente Student Theses

Login

Een onderzoek naar het inzichtelijk maken van de bedrijfsprocessen met bijbehorende informatiestromen bij de Twentse Bierbrouwerij

Bemthuis, R.H. (2014) Een onderzoek naar het inzichtelijk maken van de bedrijfsprocessen met bijbehorende informatiestromen bij de Twentse Bierbrouwerij.

This is the latest version of this item.

[img] PDF
3MB
Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Dit rapport beschrijft een onderzoek en ontwerp uitgevoerd bij de Twentse Bierbrouwerij naar het inzichtelijk maken van bedrijfsprocessen. Bedrijfsprocessen omvatten de relaties tussen input en output, waarbij de input wordt omgezet naar output door een serie van activiteiten, die waarde toevoegen aan de input (Weske, 2007). Bij de Twentse Bierbrouwerij zijn tactische en operationele bedrijfsprocessen inzichtelijk gemaakt. Tactische bedrijfsprocessen zijn inzichtelijk gemaakt omdat deze voortvloeien uit de organisatiedoelstellingen (Gorry & Morton, 1971) en operationele bedrijfsprocessen omdat deze weer voortvloeien uit de tactische bedrijfsprocessen. Doormiddel van het toepassen van een ontwerpmethodiek, een ISO 9001:2008-kwaliteitsmanagementsysteem, zijn de huidige bedrijfsprocessen vastgelegd in een handboek. Met behulp van een tien-stappenplan is voorgeschreven hoe deze methodiek geïmplementeerd dient te worden. Deze tien stappen zijn achtereenvolgens: nulmeting, doelstellingen, bedrijfsprocessen en werkinstructies, concept kwaliteitshandboek, concept werkinstructiehandboek, definitief kwaliteitshandboek en werkinstructiehandboek, interne audits, directiebeoordeling, voorbereiding op externe audit en externe audit. Gedurende deze afstudeeropdracht is gewerkt aan dit stappenplan tot en met de vijfde stap. Vanaf de zesde stap is het implementatietraject beschreven. Dit wordt bij de organisatie zelf uitgevoerd.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Twentse Bierbrouwerij, Hengelo, The Netherlands
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65541
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page