University of Twente Student Theses

Login

Eerste hulpverlening in het voetbalstadion: een casestudy naar de concentratie van medische incidenten in voetbalstadion de Grolsch Veste

Jansen, Mark (2014) Eerste hulpverlening in het voetbalstadion: een casestudy naar de concentratie van medische incidenten in voetbalstadion de Grolsch Veste.

[img] PDF
1MB
Abstract:Om een bijdrage te leveren aan het beter begrijpen van medische incidenten in voetbalstadion De Grolsch Veste, was het doel van deze studie om te onderzoeken wat voor soort medische incidenten er in en om het voetbalstadion plaatsvinden. Daarbij is er gekeken of medische incidenten zich concentreren op specifieke locaties, in de tijd en in verschillende tijdsperiodes. Tevens is gekeken naar de invloed van het weer. Om dit te onderzoeken is er over de periode november 2012 tot en met mei 2014 tijdens alle thuiswedstrijden van FC Twente data verzamelt over de medische incidenten die zich voordeden in en om het voetbalstadion. Via het radioverkeer (portofoons en mobilofoons) werd alle data verkregen. In totaal zijn er 135 medische incidenten geregistreerd. De nadruk van het onderzoek is om te constateren of medische incidenten zich concentreren.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
FC Twente, Enschede, Netherlands
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65603
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page