University of Twente Student Theses

Login

'Shared decision making' in de revalidatiezorg van het Roessingh. Evaluatie van een besliskundig hulpmiddel voor de behandeling van enkel-voet afwijkingen ten gevolge van CVA en een besliskundig hulpmiddel voor behandelingen ter verbetering van de hand- en armfunctie van mensen met een hoge dwarslaesie.

Dijkstra, E. (2007) 'Shared decision making' in de revalidatiezorg van het Roessingh. Evaluatie van een besliskundig hulpmiddel voor de behandeling van enkel-voet afwijkingen ten gevolge van CVA en een besliskundig hulpmiddel voor behandelingen ter verbetering van de hand- en armfunctie van mensen met een hoge dwarslaesie.

[img] PDF
974kB
Abstract:In de gezondheidszorg speelt `shared decision making', waarbij arts en patiënt samen beslissen, een steeds grotere rol. Ook in revalidatiecentrum het Roessingh is deze verschuiving merkbaar. Het Roessingh Research & Development heeft daarom twee besliskundige hulpmiddelen, in de vorm van een website ontwikkeld; voor de behandeling van enkel-voet afwijkingen ten gevolge van CVA en voor behandelingen ter verbetering van de arm- en handfunctie van mensen met een hoge dwarslaesie. Door een combinatie van een survey en een one group pretest-posttest design zijn de websites binnen dit onderzoek onder CVA-patiënten (n=38) en dwarslaesiepatiënten (n=39) geëvalueerd.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Roessingh Research & Development
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/657
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page