University of Twente Student Theses

Login

Lekker Pûh!!! – een interventie voor kinderen met overgewicht : Procesevaluatie en aanbeveling voor geschikte leefstijl- en zelfbeeldvragenlijsten

Scholten, Mireille and Schröer, Carolin (2014) Lekker Pûh!!! – een interventie voor kinderen met overgewicht : Procesevaluatie en aanbeveling voor geschikte leefstijl- en zelfbeeldvragenlijsten.

[img] PDF
953kB
Abstract:Verschillende gezondheidszorginstanties voorspellen dat het aantal volwassenen en kinderen met overgewicht in de toekomst steeds meer toe zal nemen als er geen maatregelen genomen worden. De gevolgen van het hebben van overgewicht zijn van zowel fysieke als geestelijke aard en kunnen zowel op korte als op lange termijn impact hebben op de kwaliteit van leven. Verschillende interventies in Nederland richten zich op het terugdringen van overgewicht bij kinderen. Lekker Pûh!!! is een unieke interventie die kinderen wil ‘laten groeien naar een gezond gewicht’. Om in de Databank Effectieve Interventies van het NJI opgenomen te kunnen worden, moet bewezen worden dat Lekker Pûh!!! inderdaad effectief is. Hiervoor zijn valide vragenlijsten nodig die, naast de fysieke veranderingen, ook veranderingen in leefstijl en zelfbeeld kunnen meten. Daarnaast is het belangrijk dat de kinder eetcoaches die met de methode werken, de kernpunten van Lekker Pûh!!! en vormgeving van de interventie op eenzelfde manier uitdragen. Dit onderzoek richt zich op het vinden van voor de interventie geschikte vragenlijsten voor leefstijl en zelfbeeld en het uitvoeren van een procesevaluatie onder de kinder eetcoaches over de uitdraging van kernpunten en de methode.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:44 medicine
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65786
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page