University of Twente Student Theses

Login

Zwembad, voor wie is het een probleem. Onderzoek naar de betekenis van participatie en de reikwijdte van een conflict bij het oplossen van de problemen bij de exploitatie van een zwembad

Booijink, C.B.M. (2014) Zwembad, voor wie is het een probleem. Onderzoek naar de betekenis van participatie en de reikwijdte van een conflict bij het oplossen van de problemen bij de exploitatie van een zwembad.

[img] PDF
889kB
Abstract:De exploitatie van zwembaden is een maatschappelijk probleem waarbij de waarden die inwoners van gemeenten aan een zwembad hechten niet stroken met de financiële mogelijkheden. Er is geen overeenstemming over de te bereiken doelen en/of de wijze waarop een doel bereikt moet worden. Door te puzzelen en poweren tussen de verschillende probleemframings kan een dominante probleemdefinitie gevormd worden. Een onderdeel van het puzzelen is de reikwijdte van het probleem beïnvloeden en de participatie wijzigen. Onderzocht is welke betekenis participatie en de reikwijdte van een conflict hebben op de wijze waarop gemeenten het probleem betreffende de exploitatie van een of meerdere zwembad(en) tussen 2010 en 2014 hebben gestructureerd. De onderzochte gemeenten waren Dinkelland, Haaksbergen en Twenterand. Het onderzoek bestond uit een documentstudie en semi-gestructureerde interviews met een ambtenaar en een journalist van het regionale dagblad. De analyse van de onderzoeksdata levert op dat in Dinkelland en Haaksbergen het in vier jaar niet gelukt is om het probleem te temmen. In Twenterand is het probleem gedeeltelijk getemd. De conclusie is dat participatie en de reikwijdte van het conflict in alle gevallen invloed hebben op de probleemstructurering. Er wordt echter in de drie gemeenten weinig expliciete aandacht geschonken aan de fase van probleemstructurering.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration, 89 political science
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65896
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page