University of Twente Student Theses

Login

Lean Management en Innovatie in MKB's : de hantering van lean management in combinatie met exploratie en exploitatie binnen MKB's

Buitenkamp, Noesjka (2014) Lean Management en Innovatie in MKB's : de hantering van lean management in combinatie met exploratie en exploitatie binnen MKB's.

[img] PDF
7MB
Abstract:Een van de meest essentiele taken voor een bedrijf betreft het creeeren van waarde voor de klant door middel van hun producten en/of diensten. Dit kan met behulp van lean en innovatie, die echter zeer tegenstrijdig kunnen zijn. Er moet dus een afweging gemakt worden welke methode gebruikt gaat worden, wat kan met behulp van een configuratie, die de bedrdijfsstrategie ondersteunt door middel van bedrijfssystemen en bedrijfsstructuur. De configuratie set die beschreven is door Miles e.a. (1978) is een van de meest bekende en beschrijft ook de relatie met innovatie binnen de aangegeven configuratie. Om deze reden wordt er in dit onderzoek mbv Miles de volgende onderzoeksvraag beantwoord: welke factoren van een configuratie zijn het meest van belang voor de hantering van lean en innovatie binnen een MKB?
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/65916
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page